Sportfysiotherapie is een specialisatie met als doel de sporter zo snel en verantwoord mogelijk zijn sportbeoefening te laten hervatten. De sportfysiotherapeut is niet alleen deskundig in het opstellen van sportspecifieke revalidatieprogramma’s maar ook in het adviseren over het voorkomen van sportblessures.
Manuele therapie is een specialisatie die zich vooral richt op het oplossen van stoornissen in de gewrichten. Deze stoornissen kunnen ontstaan door een trauma (ongeluk), door een verkeerde houding of door langdurige stress. De behandeling bestaat uit het manipuleren en/of mobiliseren (rustig bewegen) van het betreffende gewricht in combinatie met het corrigeren van de houding en het verbeteren van de coördinatie en stabiliteit van de wervelkolom.
Oedeemtherapie is een behandelmethode die erop gericht is om lymfoedeem (zwelling) te verminderen.

Lymfoedeem kan ontstaan na een operatie, bestraling, hormoonmedicatie of chemotherapie. De symptomen zijn zwelling, een gevoel van ‘zwaarte’ en spanning of stuwing van de huid.

Wanneer er lymfoedeem aanwezig is kan dit behandeld worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut(e) met Manuele Lymfe Drainage, compressietherapie en oefeningen.

Wil je meer weten? Kijk op cancercarecenter

Binnenkort hier meer informatie over Oncologische revalidatie
Dry needling is een behandelmethode waarbij d.m.v. een speciale techniek spieren met een naaldje worden ‘aangeprikt’. Hierdoor ontstaat een snelle, lokale en langdurige ontspanning in de spier. Het is een behandelmethode die vooral geschikt is voor het behandelen van chronische pijn en myofasciale problemen (stijve en gevoelige spieren). Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met Dry needling verwijzen we naar de website dryneedling
Shockwave is een relatief nieuwe behandelmethode voor chronische pees- en spieraandoeningen. De shockwave-therapie maakt gebruik van mechanische trillingen in een hoge frequentie waardoor een enorme verhoogde doorbloeding en een forse pijndemping worden bereikt. Bovendien worden de mogelijke calcificaties (‘verkalkingen’) in een pees, spier of kapsel ‘vergruist’. De behandeling wordt meestal uitgevoerd in combinatie met (sport)fysiotherapie of manuele therapie. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met shockwave verwijzen we naar de website shockwave
Het Medical Taping Concept is een manier van tapen, ontwikkeld in de ’70, waarbij de behandeldoelen zich niet alleen beperkt tot het stabiliseren van het gewricht zoals bij convenctionele tape-technieken. Pijndemping, tonusregulatie en beïnvloeding bloedcirculatie zijn enkele voorbeelden van effecten van medical taping. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met medical taping verwijzen we naar de website Medical-Taping-Concept
FTSA werkt samen met 2 personal trainers: Celia Pardoe en Axel Paulina. Voor meer informatie over wie zij zijn en de manier waarop zij training geven en wat het kost, verwijzen we naar hun websites: The Body Coach en axelpaulina
Er bestaat binnen ons personal trainingscentrum de mogelijkheid om individueel op je eigen tijd te trainen. Er is één voorwaarde aan verbonden en dat is dat je op de juiste manier de funcionele oefeningen kan uitvoeren en de finessapparatuur weet te gebruiken. Als dat niet zo is zien wij graag dat je een afspraak bij één van de personal trainers maakt voor het aanleren van de functionele oefeningen en/of opstellen van een fitnessprogramma. De kosten hiervan vind je onder tarieven.
FTSA is gespecialiseerd in technische hardlooptraining. Met een goede techniek haal je meer uit je training en schep je de beste voorwaarden om je prestatie te verbeteren. Bovendien is de kans op blessures kleiner. Door onze ervaring met de begeleiding van topsporters én onze kennis over de fysiotherapie zijn wij in staat, na een uitgebreide loopanalyse, de juiste individuele looptraining voor jou op te stellen. De kosten hiervan vind je onder tarieven.