Sportfysiotherapie is een specialisatie met als doel de sporter zo snel en verantwoord mogelijk zijn sportbeoefening te laten hervatten. De sportfysiotherapeut is niet alleen deskundig in het opstellen van sportspecifieke revalidatieprogramma’s maar ook in het adviseren over het voorkomen van sportblessures.
Manuele therapie is een specialisatie die zich vooral richt op het oplossen van stoornissen in de gewrichten. Deze stoornissen kunnen ontstaan door een trauma (ongeluk), door een verkeerde houding of door langdurige stress. De behandeling bestaat uit het manipuleren en/of mobiliseren (rustig bewegen) van het betreffende gewricht in combinatie met het corrigeren van de houding en het verbeteren van de coördinatie en stabiliteit van de wervelkolom.
Oedeemtherapie is een behandelmethode die erop gericht is om lymfoedeem (zwelling) te verminderen.

Lymfoedeem kan ontstaan na een operatie, bestraling, hormoonmedicatie of chemotherapie. De symptomen zijn zwelling, een gevoel van ‘zwaarte’ en spanning of stuwing van de huid.

Wanneer er lymfoedeem aanwezig is kan dit behandeld worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut(e) met Manuele Lymfe Drainage, compressietherapie en oefeningen.

Wil je meer weten? Kijk op www.cancercarecenter.nl

Binnenkort hier meer informatie over Oncologische revalidatie
Dry needling is een vrij nieuwe behandelmethode waarbij d.m.v. een speciale techniek spieren worden ‘aangeprikt’. Hierdoor ontstaat een snelle, lokale en langdurige ontspanning in de spier. Het is een behandelmethode die vooral geschikt is voor het behandelen van chronische pijn en myofasciale problemen (stijve en gevoelige spieren). Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met Dry needling verwijzen we naar de website www.dryneedling.nl
Shockwave is een relatief nieuwe behandelmethode voor chronische pees- en spieraandoeningen. De shockwave-therapie maakt gebruik van mechanische trillingen in een hoge frequentie waardoor een enorme verhoogde doorbloeding en een forse pijndemping worden bereikt. Bovendien worden de mogelijke calcificaties (‘verkalkingen’) in een pees, spier of kapsel ‘vergruist’. De behandeling wordt meestal uitgevoerd in combinatie met (sport)fysiotherapie of manuele therapie. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met shockwave verwijzen we naar de website www.shockwavenet.nl
Het Medical Taping Concept is een manier van tapen, ontwikkeld in de ’70, waarbij de behandeldoelen zich niet alleen beperkt tot het stabiliseren van het gewricht zoals bij convenctionele tape-technieken. Pijndemping, tonusregulatie en beïnvloeding bloedcirculatie zijn enkele voorbeelden van effecten van medical taping. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met medical taping verwijzen we naar de website http://www.fysiotape.nl/Medical-Taping-Concept
Er bestaat binnen ons personal trainingscentrum de mogelijkheid om individueel op je eigen tijd te trainen. Er is één voorwaarde aan verbonden en dat is dat je op de juiste manier de funcionele oefeningen kan uitvoeren en de finessapparatuur weet te gebruiken. Als dat niet zo is zien wij graag dat je een afspraak bij één van de personal trainers maakt voor het aanleren van de functionele oefeningen en/of opstellen van een fitnessprogramma. De kosten hiervan vind je onder tarieven.
FTSA werkt samen met personal trainers. Zij werken volgens de trainingsprincipes van functional training.

“Bij functional training vormen de dagelijkse bewegingen het uitgangspunt. In plaats van geïsoleerde spieren te trainen, train je meerdere grote spiergroepen tegelijk. Het geïntegreerde trainingsprogramma zet basisvaardigheden zoals coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid in om de persoonlijke doelstellingen te bereiken. Aan de hand van de trainingsdoelstellingen die bij de intake worden geformuleerd, stellen we een trainingsprogramma op dat past binnen je (wekelijkse) agenda en bij jouw ambities. Met zo´n resultaatgerichte manier van trainen kun je met twee trainingen  per week al fysieke fitheid bereiken”.

FTSA is gespecialiseerd in technische hardlooptraining. Met een goede techniek haal je meer uit je training en schep je de beste voorwaarden om je prestatie te verbeteren. Bovendien is de kans op blessures kleiner. Door onze ervaring met de begeleiding van topsporters én onze kennis over de fysiotherapie zijn wij in staat, na een uitgebreide loopanalyse, de juiste individuele looptraining voor jou op te stellen. De kosten hiervan vind je onder tarieven.