Specialisaties

Hieronder tref je een overzicht aan van de diverse behandelmethoden en specialisaties. Klik voor meer informatie of neem direct contact met ons op voor het maken van een afspraak.

De Fysiotherapeut weet alles van ‘de mens in beweging’. Bij hem of haar kun je terecht voor de behandeling van jouw klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen. Tijdens de eerste afspraak brengt de fysiotherapeut je klachten volledig in beeld. Op basis van de door jou verstrekte informatie en de uitkomst van het lichamelijk onderzoek wordt een behandelplan opgezet.

Vaak bestaat de therapie uit een combinatie van oefentherapie, mobilisaties en eventueel andere aanvullende behandelingen. Naast de behandeling zelf, geeft de fysiotherapeut preventief advies, voorlichting en begeleiding, om herhaling of verergering van klachten te voorkomen.

Sportfysiotherapie is een specialisatie met als doel de sporter zo snel en verantwoord mogelijk zijn sportbeoefening te laten hervatten. De sportfysiotherapeut is niet alleen deskundig in het opstellen van sportspecifieke revalidatieprogramma’s maar ook in het adviseren over het voorkomen van sportblessures.
Manuele therapie is een specialisatie die zich vooral richt op het oplossen van stoornissen in de gewrichten. Deze stoornissen kunnen ontstaan door een trauma (ongeluk), door een verkeerde houding of door langdurige stress. De behandeling bestaat uit het manipuleren en/of mobiliseren (rustig bewegen) van het betreffende gewricht in combinatie met het corrigeren van de houding en het verbeteren van de coördinatie en stabiliteit van de wervelkolom.
Oedeemtherapie is een behandelmethode die erop gericht is om lymfoedeem (zwelling) te verminderen.

Lymfoedeem kan ontstaan na een operatie, bestraling, hormoonmedicatie of chemotherapie. De symptomen zijn zwelling, een gevoel van ‘zwaarte’ en spanning of stuwing van de huid.

Wanneer er lymfoedeem aanwezig is kan dit behandeld worden door een gespecialiseerde fysiotherapeut(e) met Manuele Lymfe Drainage, compressietherapie en oefeningen.

Wil je meer weten? Kijk op cancercarecenter

Dry needling is een behandelmethode waarbij d.m.v. een speciale techniek spieren met een naaldje worden ‘aangeprikt’. Hierdoor ontstaat een snelle, lokale en langdurige ontspanning in de spier. Het is een behandelmethode die vooral geschikt is voor het behandelen van chronische pijn en myofasciale problemen (stijve en gevoelige spieren). Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met Dry needling verwijzen we naar de website dryneedling
Shockwave is een relatief nieuwe behandelmethode voor chronische pees- en spieraandoeningen. De shockwave-therapie maakt gebruik van mechanische trillingen in een hoge frequentie waardoor een enorme verhoogde doorbloeding en een forse pijndemping worden bereikt. Bovendien worden de mogelijke calcificaties (‘verkalkingen’) in een pees, spier of kapsel ‘vergruist’. De behandeling wordt meestal uitgevoerd in combinatie met (sport)fysiotherapie of manuele therapie. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met shockwave verwijzen we naar de website shockwave
Het Medical Taping Concept is een manier van tapen, ontwikkeld in de ’70, waarbij de behandeldoelen zich niet alleen beperkt tot het stabiliseren van het gewricht zoals bij convenctionele tape-technieken. Pijndemping, tonusregulatie en beïnvloeding bloedcirculatie zijn enkele voorbeelden van effecten van medical taping. Voor een uitgebreide beschrijving van de behandeling met medical taping verwijzen we naar de website Medical-Taping-Concept

FTSA werkt samen met 1 personal trainer: neem contact op voor meer informatie.

Er bestaat binnen ons personal trainingscentrum de mogelijkheid om individueel op je eigen tijd te trainen. Er is één voorwaarde aan verbonden en dat is dat je op de juiste manier de funcionele oefeningen kan uitvoeren en de finessapparatuur weet te gebruiken. Als dat niet zo is zien wij graag dat je een afspraak bij één van de personal trainers maakt voor het aanleren van de functionele oefeningen en/of opstellen van een fitnessprogramma. De kosten hiervan vind je onder tarieven.