Wat is Shockwave en voor welke aandoening is deze geschikt?

Door |2020-11-18T12:06:26+01:00maart 2nd, 2014|FTSA|

Shockwave therapie (extracorporale shockwave therapie, ESWT) is een techniek waarbij door hoogenergetische geluidsimpulsen schokgolven ontstaan waarmee een pijnlijk gebied kan worden behandeld. Hiermee wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd met een afname van pijn als gevolg.

Chronische pijn wordt vaak veroorzaakt door ontstekingen of verkalkingen van pezen. Shockwave therapie wordt beschouwd als een revolutionaire, nieuwe ontwikkeling bij (chronische) pijnbehandeling. Succesvolle resultaten worden vaak al bereikt na enkele behandelingen!

De behandelmethode is met name succesvol bij klachten als hielspoor, verkalkingen in schouder, tennisarm of golfelleboog, maar ook bij langdurige rugklachten. Het aantal behandelingen verschilt per klacht en per patient.

Voordelen Shockwave therapie

Doordat met Shockwave direct de oorzaak van pijnklachten wordt aangepakt in plaats van het bestrijden van symptomen, is er mogelijk sneller en afdoende resultaat. Medicijnen zijn niet nodig. Er zijn geen bijwerkingen en wellicht kan na verloop van tijd de behandeling worden stopgezet.

Als je denkt dat Shockwave therapie ook voor jouw klacht of aandoening geschikt is, bel ons dan op of loop binnen tijdens het dagelijks spreekuur.

We kunnen je er dan nog veel uitgebreider over informeren.

In het volgende blog vertelt Vroedvrouw alles over Voeding als medicijn.

 

Groet,

Henk van der Pijl van het FTSA team