Amsterdam, 21 november 2023.

Betreft: beëindigen verschillende overeenkomsten zorgverzekeraars.

Beste cliënt,

Het afgelopen jaar bent u bij ons onder behandeling geweest voor een fysiotherapeutische- en/of manueel therapeutische behandeling. Mocht u het komende jaar weer gebruik willen maken van onze zorg dan is het belangrijk voor u om te weten dat wij een aantal overeenkomsten met verschillende zorgverzekeraars niet gaan verlengen.

Binnen de eenzijdig opgelegde voorwaarden van deze zorgverzekeraars kunnen we de kwaliteit van zorg die u van ons gewend bent helaas niet meer leveren; de voorwaarden en tarieven zijn simpelweg niet toereikend om onze praktijk gezond te houden.

Wat betekent dit voor u?
Als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten met een zorgverzekeraar waarmee wij wel een overeenkomst hebben afgesloten dan verandert er niets voor u. Dat zijn de volgende zorgverzekeraars:

Zilveren Kruis, VGZ, ONVZ, Menzis en DSW*

*een gedetailleerde lijst treft u hier.

Als u een aanvullende verzekering hebt afgesloten met een zorgverzekeraar waarmee wij geen overeenkomst hebben afgesloten dan sturen wij u via factoringbureau Infomedics een factuur van de behandeling(en) en dient u zelf voor de betaling zorg te dragen. U kunt vervolgens deze factuur naar uw zorgverzekeraar opsturen en dan krijgt u deze factuur, als u aanvullend voor fysiotherapie verzekerd bent, geheel of gedeeltelijk vergoed (zie polisvoorwaarden). De hoogte van de vergoeding hangt af van de voorwaarden van uw aanvullende verzekering.

De zorgverzekeraars waarmee wij het komende jaar geen overeenkomst hebben afgesloten zijn:

ASR, CZ, Caresq, ENO, RMA en ZenZ* **

*een gedetailleerde lijst treft u hier.
** de tarieven voor niet-gecontracteerde zorg vindt u eveneens op onze website hier.

We hopen u voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u ons altijd bellen of mailen. Wij staan klaar om u van de juiste informatie te voorzien en zorg van de hoogste kwaliteit te bieden!

Met vriendelijke groet,

Het FTSA-team (Bart Schouten, Henk van der Pijl, Karin Witte en Roger Opdenberg)

Handig!

Hieronder treft u in 1 oogopslag aan wat de wijzigingen voor U betekenen

In het nieuws

Afgelopen maanden zijn er diverse artikelen in het nieuws verschenen over deze problematiek.